Facebook
ДГ "Щурче"
Детска градина в град Шумен

Материална база

Нашата детска градина привлича малчугани и родители със своята индивидуалност и неподправен облик. Разполагаме с три корпуса, на два етажа, свързани по между си с топла връзка. Сградата ни е изцяло газифицирана, което допълнително придава комфорт и уют за всички.

Пространството в коридорите използваме максимално и многофункционално за обучение и забавление. За целта сме обособили различни кътове и центрове – БДП, „Пясък и вода“, „Наука“, „Библиотека“, „Театър“ и „Готварство“. В тях реализираме разнообразни креативни дейности. За промените в сезоните и характерните им особености, децата се запознават и чрез декорите и украсите, които подготвяме с любов и ентусиазъм.

Физкултурно-музикалният ни салон е със сцена на две нива и е оборудван с мултимедия и интерактивна дъска, в който провеждаме разнообразни културно-образователни и спортни мероприятия.

Всичките ни занималните са съобразени с изискванията за интерактивно обучение и възпитание с организирани кътове по интереси. Обособили сме специализирани кабинети за работа с логопед, психолог, английски език, изобразително изкуство както и Еко кабинет.

Децата ни се радват на красив, тих и добре оборудван двор, предразполагащ към весели и неуморни игри, като всяка отделна площадка разполага с необходимите и безопасни съоръжения - люлки, пързалки, пясъчници, пейки. Отделно разполагаме и с интерактивна  площадка по БДП, както и с мини футболно и мини баскетболно игрище.

Състоянието на материалната ни база е основа за осъществяването на максимален шанс за развитие на потенциала на всяко дете и качество на образованието, като непрекъснато се подобрява и обогатява.